Wat is Hacking?

Hacking betekent dat je van op afstand in een computer/netwerk inbreekt. Het doel kan varieren van Hacker tot Hacker. De eerste hackers waren scholieren uit eentreinvereniging.

Soorten Hackers

Er bestaan 7 soorten hackers. De 3 belangrijkste zijn White hats, Grey hats en Black hats. Black hats zijn diegene waar we het meeste over horen in de media.

Tools

RubberDucky

Rubber Ducky

De USB Rubber Ducky is een toetsaanslagtool, vermomd als een generieke flashdrive. Computers herkennen het als een normaal toetsenbord en accepteren voorgeprogrammeerde toetsaanslagen met meer dan 1000 woorden per minuut..

Bash Bunny

Bash Bunny

De Bash Bunny is een eenvoudig en krachtig USB-aanvals- en automatiseringsplatform voor systeembeheerders.
Het word ook gebruikt om andere Door combinaties van vertrouwde USB-apparaten zoals toetsenborden te emuleren, worden computers misleid om gegevens bekend te maken, documenten te exfilteren, achterdeurtjes te installeren.

WiFi Pineapple

WiFi Pineapple

De WiFi Pineapple is meer dan geweldige hardware en software, het is ook de thuisbasis van een behulpzame gemeenschap van creatieve penetratietesters en IT-professionals. Maak het WiFi-landschap en directe aanvallen vanaf een live-recon dashboard, passief toezicht op alle apparaten in de buurt.

Naar galerij