Adele

Adele op het podium
foto Adele

Biografie

Adele Laurie Blue Adkins (Londen, 5 mei 1988) is een Britse popzangeres. In 2008 brak ze bij het grote publiek door met haar album 19 en singles als Chasing Pavements en Make You Feel My Love.

In 2010 en 2011 had ze grote hits met Rolling in the Deep, Set Fire to the Rain en Someone Like You afkomstig van haar tweede album 21. In 2012 schreef ze het nummer Skyfall voor de gelijknamige James Bondfilm.

Adele die aan het zingen is

Biografie

In 2015 kwam haar langverwachte derde album 25 uit. De eerste single uit dit album was Hello. De single stond wereldwijd meteen na de release op nummer 1.

De single en het album braken wereldwijd records, dit album is in de eerste week meer dan drie miljoen keer verkocht. Adeles moeder was 18 toen Adele geboren werd. Toen Adele drie jaar was, gingen haar ouders uit elkaar.

Adele groeide hierna verder op bij haar moeder en stiefvader. Ze groeide op in de Londense wijk Tottenham. Al op jonge leeftijd schreef ze zelf liedjes. Op negenjarige leeftijd verhuisde Adele met haar moeder naar Brighton, maar twee jaar later gingen ze alweer terug naar Londen.

Albums

album 25

21

album 19

25

album 21

19

Video's

Foto's

 foto Adele vooraanzichtfoto Adele zetelfoto adele die zingtAdele die voor zich kijkt
Adel die aan het zingen isAdele die aan het zingen ishand met tattoo en gezichtAdele aan piano