gezellige koffiebar in Gent

GENT

neon licht STORIESfitchenchampagne & loungebar LIFErestaurant spithouse

ETALAGE

Een etalage is het voorste gedeelte van een winkel, dat van buitenaf zichtbaar is en ook is bedoeld voor de voorbijganger die zich (nog) buiten de winkel bevindt. Etaleren betekent “uitstallen, tentoonstellen”, en de etalage heeft ook de functie te laten zien wat de aard is van de winkel: welke goederen worden er verkocht, gericht op de doelgroep waarop de onderneming zich richt. De etalage attendeert de beoogde klant op het assortiment.

Is de doelgroep bijvoorbeeld de kapitaalkrachtige koper, dan zullen betrekkelijk dure en/of luxe artikelen worden tentoongesteld. Daarmee wordt de minder veeleisende koper afgeschrikt, maar die behoort dan ook niet tot de doelgroep. Omgekeerd zal een winkel die zich op een breder of zeer prijsbewust publiek richt, ertegen waken dat publiek af te schrikken door het uitstallen van artikelen voor een exclusieve markt.

De attenderende functie is basaal: als klanten niet weten wat een winkel biedt, kan de leverancier moeilijk verwachten dat bezoekers, behalve de nieuwsgierigen, over zijn drempel stappen.

"The biggest adventure you can ever take,
is to live the life of your dreams"

BELETTERING

Belettering is een reclamevorm die wordt toegepast door het plakken van vinyl op verschillende ondergronden. De meest voorkomende toepassingen van belettering zijn die van autobelettering (voertuigbelettering) of winkelbelettering.

Belettering kan een permanente reclame-uiting zijn, maar kan ook voor tijdelijke aanbiedingen of acties aangebracht worden op ramen van winkels of kantoorpanden. Belettering werd vroeger gedaan door schilders. Tegenwoordig is het voorbereidende werk vooral in handen van een grafisch vormgever.

Belettering op uw gevel of op uw bedrijfswagen is nog steeds een hele effectieve manier van reclame maken. Hoeveel mensen lopen er langs uw winkel? Hoeveel weggebruikers en voorbijgangers zien uw bedrijfsauto rijden? Het is een gemiste kans als u deze mensen niet vertelt wie u bent en wat u doet.