Cottage

De reden waarom ik het onderwerp Moestuin nam is omdat ik een simpel landschap wou ombouwen naar iets uniek met een iets wat abstracte stijl. Het huis was de eerste tekening die ik maakte en wou gebruiken voor de moestuin.

Ik probeerde het de stijl te geven van een oud simpel Engels huis of "cottage" dat men soms nog kan tegenkomen in het platteland. Deze huizen zijn heel makkelijk te herkenne aan hun strooie dak en witte muren met stevige, houte pilaren. Deze gebouwen zijn heel populair bij de bevolking en er worden er regelmatig bijgebouwd die er modern uitzien maar met nog steeds het design van een cottage, deze worden "mock cottagges" genoemd.

Kabouter

Een kabouter is een mythologisch wezen dat voorkomt in sprookjes en voksverhalen. Ze zijn herkenbaar aan hun kleine gestalten en in Belgiƫ en Nederland worden ze ook afgebeeld met een puntmuts maar dat is niet overal zo.

In vele Europese verhalen waarin er kabouters voorkomen worden ze meestal anders afgebeeld, van mollige vriendelijke mensjes met een lange grijze baard tot lelijke trolachtige wezentjes die zich gedragen als kwelgeesten. Ze hebben ook meerdere namen meegerkergen door de tijden heen, zoals kobolden, gnome, goblin, pixel en vele andere.

Valk

De valkachigen word beschouw als een aparte groep. waarvan er wereldwijd 65 soorten bestaan. Het is een groep die dichter bij de papegaaiachtigen en de zangvogels staat dan de rest van de roofvogels. Deze vogels zijn herkenbaar aan hun lange spitse vleugels en hun naakte tenen en benen terwijl de rest van de poten met veren zijn bedekt.

Deze roofvogels worden niet al te groot en hun eten bestaat voornamelijk uit kleine zoogdieren en insecten.